[Audio] Cum livrezi rezultate pe masura cunostintelor pe care le ai?

20 iunie 2019 - 4 Comentarii
img

Una dintre rarele mele “aparitii” video / audio, un interviu luat de Andrei Rosca despre cum poti sa obtii rezultate, in context de suprasolicitare a mintii tale, de prea multa informatie, de prea multe carti citite, cursuri facute etc.

In interviu am intrat pe adancime pe subiecte precum:

  • performanta: ce inseamna si cum o obtii, chiar si in contextul in care nu esti sportiv de performanta, artist sau antreprenor

  • despre actiune si inactiune, ce din ceea ce faci duce catre cele doua “softuri de operare”

  • gaura dintre informatie si actiune si cum o poti umple

  • cum poti sa livrezi rezultate pe masura cunostintelor pe care le detii

  • ce inseamna, de fapt, sa te educi

  • despre disciplina – mituri si realitate; cand suntem disciplinati si ce ar trebui sa facem ca sa “tinem linia”, cand suntem pe un proiect personal

  • si multe altele (am intrat inclusiv pe discutii despre antropologie, filosofie, curente filosofice).

Apasa pe butonul de “play” mai jos:

Daca vrei sa intri pe pagina “sursa”, apasa >>AICI<<!
Pe Andrei Rosca il gasesti >>AICI<<!

Nu uita sa imi lasi o parere, dupa ce asculti materialul! 

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Daca ti-a placut articolul asta si vrei sa fii la curent si cu alte materiale pe care le public pe site, te poti abona la newsletter in formularul de mai jos:
[convertkit form=5177920]

4 comentarii

  • Adriana says:

    Daniel, stai la umbra o vreme, dar cand iesi…zici tare bine. Multumesc inca o data. Se misca sinergia chiar cand am nevoie de un impuls sa actionez. Mersi mult!!!! Cum sa interpretez ca intodeanuna cand primesc un newsletter de la Pera imediat primesc unul si de la tine?

  • Georgiana says:

    Salutare,
    Adaug ceva pentru cei ce lucreaza practic, ca antreprenori intr-o meserie liberala.
    Pentru mine, cartile care au descris practic, nu doar manopere sau protocoale, ci cum sa gandesti o situatie, un caz, o rezolvare a unei situatii au fost foarte utile pentru mine.
    Am aplicat regula, caut ceea ce am nevoie azi, folosesc maine dimineata in munca mea. Observ detalii privind reactivitatea la metoda si tot ce mai apare, adaptez si conformez metoda de lucru la mine.
    Alta regula, cand am aflat ceva nou, fie ca a fost o carte citita, fie un curs urmat, mi-am imaginat cu tot cu detalii vizuale, auditive, tactile, etc cum aplic eu respectiva informatie in timp ce citeam sau audiam cursul, puneam multe intrebari privitor la detaliile de tehnica daca eram la curs. Cand s-a terminat cursul, respectiv, partea din carte cu informatia, am mers si am aplicat imediat la maximul meu posibil informatia. La finalul zilei analizez singura, iar mai apoi vorbesc cu cineva despre ce am lucrat pentru a face o analiza cat mai completa.
    La mine agenda este facuta inainte de a incepe ziua, asadar este necesar doar sa bifez pasii respectivi si eventual sa adaug urgentele zilei atunci cand apar.
    Ceea ce fac in fiecare dimineata este sa imi aloc 30 de minute pentru a organiza timpul cat mai bine si a-mi oferi mici pauze in care sa fiu eu cu mine.
    In fiecare zi aloc aproximativ 3 ore proiectului principal din etapa respectiva cu o zi sau doua de pauza pe saptamana, restul orelor din zi sunt impartite pentru proiectele secundare functie de necesitati.
    Saptamana mea are 4 zile de munca la locul de munca, una alocata proiectelor secundare si partii administrative a firmei, 2 zile alocate mie si familiei. Este modul in care am reusit eu sa ma impac cu agenda mea si sa fiu fericita eu cu mine.
    Lectiile de viata le iau din orice eveniment din jurul meu, fie el nefericit sau fericit, cu succes sau cu insucces. Prefer sa nu ma centrez doar pe lectiile negative, este ilogic sa fac asta. Suntem la nivel societal in situatia in care nu stim sa gestionam mental fericirea si implinirea.
    Stiind acest fapt legat de Romania, previn situatiile neplacute la maxim posibil, iar daca se intampla “ma descurc”.

    Am speranta ca, in timp, omenirea va intelege ca profetul este Necesar sa fie Profet mai intai in tara lui, Medicul trebuie sa aiba sanatate in primul rand, Pantofarul are cei mai frumosi si functionali pantofi, Strategul este in primul rand cel mai bine organizat el cu el insusi si cu familia lui, Coach-ul este intai de toate propriul sau succes, Scriitorul scrie carti importante pentru ceilalti, Brutarul are paine acasa, cel ce detine un restaurant gateste in primul rand pentru casa si familia lui, Avocatul are dreptate si lege pentru propria persoana si familie, Politicianul si Membrii gruvernului, Presedintii sau Domnitorii, Regii inteleg sa isi asume rolul in primul rand pentru propriul popor si abia apoi pentru propria persoana si propria familie.
    Asadar asumare si meritocratie aplicate pornind de la agenda personala organizata adaptat pana organizarea prin cultura organizationala bine definita la nivel macroeconomic.
    O Doctorita Stomatoloaga…

  • Alina says:

    Salut Daniel,
    Nu obisnuiesc sa las comentarii sau feedback dar de data asta chair se cer aprecieri 🙂
    Un interviu foarte bogat si interesant, am aflat pareri noi despre anumite subiecte si cu ocazia asta am auzit de Andrei Rosca si de cartea lui Marcus Aurelius de care abia astept sa fac rost. Multumesc!

  • Octavian says:

    Ce e interesant, este că ai nevoie de un cerc de oameni cât ești în căutare de instruire, educație, inspirație.
    Dar odată ce le-ai integrat și te-ai aducat, atunci vei vrea să revii printre vechii tovarăși. Acesta este un context ideal pentru tine de a da mai departe. Și vei vrea să dai mai depare, nu o poți ține doar pentru cercul select.

    În romanul său din 1943, publicat în limba engleză ca Magister Ludi (1949), Hermann Hesse a anticipat felul de lume pe care umaniștii îl doresc – și eșecul său. Cartea descrie o frăție de intelectuali, artiști și umaniști care trăiesc o viață de o izolare splendidă, dedicată Marii Tradiții, înțelepciunii și frumuseții ei. Dar eroul, cel mai îndeplinit Maestru al Frăției, decide în cele din urmă să se întoarcă la realitatea poluată, vulgară, turbulentă, sfâșiată de război, pentru că valorile sale sunt doar aurul nebunului, dacă nu au relevanță pentru lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *