STORYTELLING MASTERCLASS

cu Daniel Zărnescu

Serie de 2 workshopuri care te învață cum să scrii o carte, de la zero, care să fie publicabilă, după standarde internaționale!

📢 Workshop 1: Cum să scrii o carte, să o publici și să fii citit de mii de români?

Ora 19:00

Marți, 12 Martie 2024

📢 Workshop 2: Anatomia unei povești de succes

Ora 19:00

Joi, 14 Martie 2024

Invitat

Ștefana Chelsău, autoarea cărților “Fata cu Val Albastru” si “În umbra trădării”

Invitat

Andrei Țigănaș, autorul cărții “1924. Războiul care a ținut trei zile.”

* Și noi urâm SPAM-ul la fel de mult ca tine. Te vei putea dezabona oricând din bazele noastre de date, conform politicilor GDPR. Mai mult decât atât, numărul tău de telefon va fi folosit exclusiv pentru a trimite un sms în ziua workshop-ului, ca reminder.

Înscrie-te pentru seria de webinarii GRATUITE dacă:

Ai o poveste pe care vrei să o împărtășești lumii și nu știi în ce formă să o faci;

Ești autor publicat deja și vrei să îții îmbunătățești tehnica de scris;

Ți-ai dorit dintotdeauna să scrii o carte, dar ești înfricoșat de proces și nu reușești să treci de 1-3 pagini, până să renunți;

Visul de a fi un autor publicat încă mai este acolo, pâlpâind în tine;

Ești pasionat sub orice formă de storytelling și te folosești de părți din știința storytelling-ului în profesia ta (artist de orice fel, public speaker, marketer, creator de conținut, actor, regizor, scenarist, podcaster sau youtuber, copywriters etc.)

În același timp, webinariile astea nu sunt pentru tine, dacă nu ești interesat să creezi storytelling de o calitate mai ridicată!

“Dintotdeauna mi-am dorit să scriu o carte. Dar nu am putut să scriu dintotdeauna!”

Așa încep de obicei un discurs, când vine vorba de scris. Este ca un fel de mantră pentru mine, pentru că mă întoarce cu mult timp în urmă, în poziția copilului care citea “Colț Alb” și care, la final, dădea autograf pe carte, ca și cum ar fi fost scrisă de el.

Cărțile au ceva mistic, chiar și în secolul XXI, când toată realitatea noastră pare scufundată într-un ocean infinit al internetului. În fapt, cărțile o duc mai bine ca oricând. Există un record de vânzări la nivel mondial (we are on an all time high), iar România, deși la coadă, crește și ea odată cu toată lumea.

Și asta pentru că este o nevoie de povești bine scrise mai mare ca oricând.

De ce? Pentru că avem nevoie să ne conectăm, iar poveștile ne ajută să facem față realității din ce în ce mai complexe, să o înțelegem mai bine, să ne înțelegem mai bine, om cu om, să ne vindecăm.

“Dintotdeauna mi-am dorit să scriu o carte” pentru mine face parte din chemarea mea. Este prima mea dragoste. Dorința care nu s-a stins niciodată.

“Nu am putut să scriu dintotdeauna” face parte din formarea mea. Din zecii de ani, deja, în care m-am educat, am scris, am revizuit, am publicat, am educat alți scriitori, le-am citit manuscrisele, le-am revizuit și le-am lansat cărțile.

Când vine vorba de scris, eu sunt omul la care vrei să apelezi. Și spun asta, cu toată modestia de care sunt capabil.

O dată pe an organizez un masterclass online în storytelling pentru oricine își dorește să scrie o carte și să fie publicat. Și care încă nu o poate face.

Pentru că scrisul, pe cat de mistic este pentru mine, este în același timp și o știință. Iar treaba mea este să îți arăt ce se află dincolo de misticism.

CE INVEȚI ÎN CELE DOUĂ WORKSHOP-URI ONLINE

În această serie de workshop-uri practice, gratuite, de aproximativ 90 de minute fiecare, voi veni cu unelte prin care poți spune povești extraordinare, indiferent că ești un autor publicat deja, sau doar unul aspirant, că ești marketer, scenarist, actor sau regizor.

Care este traseul unui autor aspirant, din momentul in care scrie la prima lui carte? (cu studii de caz)

Cum să scrii o poveste (carte), de la zero, folosindu-te de structuri universale, care sunt încriptate în modul în care consumăm noi poveștile;

Care sunt fundamentele care fac ca o poveste să fie imersivă, fluidă magnetică;

Principiile prin care poți accesa emoționalul unui cititor;

Workshop 1: Cum să scrii o carte, sa o publici si sa fii citit de mii de romani?

Marți, 12 Martie

Ora 19:00

Cum arată traseul complet al unui autor aspirant, care visează să fie publicat, în piața din România;

De unde vin ideile “bune” de carte și cum le dezvolți?

Cum începi puternic o carte, astfel încât cititorul să nu închidă pagina imediat după;

Care sunt principalele blocaje pe care le întâmpină un scriitor, pe măsură ce scrie;

Ce înseamnă un manuscris “bun”, din perspectiva editorială?

Cum să depășești writer’s block și să implementezi un writing habit, care să te ajute să scrii o carte într-un timp record (de 1-2 luni);

Invitați:

🔴 Ștefana Chelsău, autoarea cărților “Fata cu Val Albastru” si “În umbra trădării”

🔴 Andrei Țigănaș, autorul cărții “1924. Războiul care a ținut trei zile.”

🎁 BONUS DOAR PENTRU CEI PREZENȚI LIVE! Tombolă cu premii – în cărți de la editura Storycraft.

Workshop 2: Anatomia unei povești de succes

Joi, 14 martie

ora 19:00

al doilea workshop este ca o închidere a teoriei din prima parte, în care vreau să îți ofer un îndreptar care să funcționeze ca busolă, când vrei să scrii;

Ce face ca o poveste să fie memorabilă, chit că e în formă de carte sau de film, la cinema (există un mod universal în care consumăm poveștile, motiv pentru care există și un mod natural de a le scrie);

Evoluția storytelling-ului până în sec. al XXI-lea (cum am ajuns la ce știm astăzi că funcționează);

Scurtă incursiune în Călătoria Eroului (cât să nu te plictisești);

După care venim cu teoria Celor 3 Acte și cum sunt ele aplicabile în scrisul unei cărți (o să disecăm o carte, pe părți, și cum poate fi scrisă de la zero);

Plus muuulte exemple, atât de cărți cât și de filme, de la Pacienta Tăcută la Vânătorii de Zmeie, de la filmul Nașul, Războiul Stelelelor sau Matrix, la 50 Shades of Grey sau, de ce nu, Teambuilding, ultima senzație comercială a României;

🎁 BONUS DOAR PENTRU CEI PREZENȚI LIVE! 5 ședințe de consultanță pe idee de poveste / și scris (extragerea se face, de asemenea, prin tombolă)

writer

Despre Daniel Zărnescu

Daniel Zărnescu este “un scriitor obligat de viață să fie marketer și antreprenor”, cum îi place să vorbească despre el însuși. Citind cantități industriale de cărți, atunci când era copil, a trăit toată viața cu o foame acută de exprimare. Visul lui cel mai mare a fost, dintotdeauna, să scrie cărți, să dea autografe și să trăiască doar din asta.

În 2018 a lansat proiectul “Școala de scris”, o formare pentru autorii aspiranți, care voiau să scrie prima lor carte și să fie publicați. În 2020, în plină pandemie, a fondat “StoryCraft Publishing”, o editură dedicată strict autorilor români, ca să poate să publice manuscrisele pe care le primea în interiorul cursului.

Astăzi îl poți găsi pe danielzarnescu.ro, unde scrie articole și newslettere pentru mai bine de 50 000 de abonați fideli.

A scris și a publicat un număr de 13 cărți până acum, atât ficționale cât și nonficționale:

  • Intersecții (2021)
  • Bastardul (2020)
  • Antreprenoriat (2019)
  • Revolta Akienilor (2018)
  • Mentalitate (2017)
  • Performanță (2017)
  • O luptă de dinainte pierdută (2015)
  • Esența Eficienței (2014)
  • Despre Aerieni și Pământeni (2014)
  • Treptele Schimbării (2013, 2 volume)
  • Pe mine mă cheamă George (2012)
  • Jurnalul lui Abel (2009)

Din când în când susține seminarii și workshop-uri strâns legate de prima lui dragoste, scrisul, indiferent de forma în care se manifestă (blogging, content marketing, email marketing, copywriting sau book writing).

TESTIMONIALE

Iuliana Ionescu

Un spectacol de prezentare a unor informatii fascinante legate de carte si film, in cadrul caruia absolut toti spectatorii sunt captivati pana la final.

Monica Drosu

Daniel Zarnescu e un nebun :)) dupa scris, obsedat de progres cu orice pret, in loc de etichete si stampile. E singurul om pe care il stiu care are capacitatea si determinarea sa transforme in realitate orice vis din mintea lui, oricat de fantastic.

Alin Ariton

Daniel e tartorul gastii de nebuni cu scrisul.

Alexandra Bulac

Daniel este una dintre cele mai tari persoane pe care le cunosc. Pune atata pasiune in cursurile sale si este un trainer atat de bun, incat nu ai cum sa nu te molipsesti de virusul storytellingului de la el.

Bia Sarghie

Profesionalism, energie, entuziasm și inspirație, te face să fii curios, să vrei să faci lucruri serioase și să te joci făcându-le. Și odată ce-l cunoști nu mai vrei să-ți scape nimic din ce face el, te abonezi pe site-urile și newsletterele lui pentru că știi că aduce valoare prin tot ce scrie și transmite. Și cu toate astea uneori poate mai are nevoie de curaj: „Hai, Daniel! Hai, Daniel!”

Cristina Dobrescu

Are o față de țăcănit, și deși este introvert, tipul vorbește cu atâta patos despre proiectele lui, încât te face să-l urmezi. Iar viziunea lui pe partea de scris este wooowww.

Liliana Tianu

E primul bărbat care m-a făcut sa plâng prin faptul ca mi-a transmis emoție prin scris.

DACĂ TE ÎNSCRII

Odată înscris pentru unul din workshop-uri, ești înscris automat pentru ambele evenimente. Doar cei prezenți live la workshop-uri vor primi și bonusul aferent.

Dacă știi pe cineva care are nevoie de acest eveniment, dă-i un share!